RTSI Konferens 2015

Under helgen den 16-18 oktober 2015 höll RTSI i sin andra konferens för projektets deltagare. Den första konferensen 2014 var i sig en succé med sitt fokus på historia och inspiration på ämnet om diskriminering av subkulturer, och hade bland annat föreläsare som Sylvia Lancaster (från Sophie Lancaster Foundation) och Timo Vuorensola (regissör av filmen Iron Sky).

Detta årets konferens fokuserade på kreativitet och nutid och de 40-talet ungdomar som reste från hela landet till Umeå fick en helg fylld med aktiviteter, föreläsningar och samtal.

Under fredagskvällen fick deltagarna vara med om en musikvideoinspelning med den ambitiösa musikern Andreas Wandegren, där de fick vara kreativa både framför och bakom kameran och även umgås med varandra. Lördagskvällen bjöd på underhållning, quiz och andra aktiviteter för att stärka bandet deltagare emellan ännu mer.

Under lördagen och söndagens konferensdagar var föreläsare som musikern Eddie Wheeler och Janne Widmark där och inspirerade deltagarna med sina berättelser. Eddie berättade om sin kamp som funktionsvarierad musiker på ett inspirerande och informerande sätt, och bjöd även på några låtar. Janne berättade om sin kreativa resa inom film och visade klipp från olika projekt och det togs även upp diskussioner om bland annat utanförskap, självkänsla och att ta tillvara på idéer.

 

Vi ser alla redan fram emot 2016 års konferens!Nyhet_2015-12-12Foto: Nikdesign