L.O.G.O.S – Regenesis

Screenshot LOGOS
L.O.G.O.S – Regenesis

Konstnären och fotografen Hanna Rindeskog, även deltagare i RTSI, har gjort illustrationerna till denna musikvideo med musik från L.O.G.O.S (eller Daniel Larsson, även känd från bl.a. bandet Morlocks). Citaten i videon är hämtade från boken ”Våra Berättelser” och i sin tur ur verkligheten, saker som sagts till projektets deltagare. Ett verk som uppmanar att reflektera och lyssna.

L.O.G.O.S om RTSI:

Om att stötta RTSI

Som del av en subkultur som sedan länge varit omgiven av fördomar och misstånd har jag sett på obehagligt nära håll vilka konsekvenser detta kan ha. Detta är dock en problematik som i mångt och mycket varit frånvarande i diskussionen kring identitet och diskriminering. RTSI gör en väldigt viktig insats med att belysa detta och den negativa inställning som fortfarande kan finnas gentemot personer som har valt en livsstil som skiljer från mängden. Det känns givetvis mycket angeläget att stötta detta initiativ, och att vi genom erfarenheter och kreativitet kan visa att de av oss som vågar utmana normer är minst lika mycket levande och kännande som andra människor. Om inte mer.

”Grundinspirationen till låten är från en berättelse om hur en ung kvinna mister sin identitet och hennes strävan för att återfå den, samt vilka upptäckter hon gör och insikter hon når under den svåra resans gång. Låtens tema har starka anknytningar till RTSI’s arbete, och därför känns det som att även musiken anknyter väl till projektet och passar in bra i den kreativa sidan av kampen för rätten till sin identitet.”

Daniel Larsson (L.O.G.O.S)

Mer L.O.G.O.S
soundcloud.com/logos523