Föreläsning med Sylvia Lancaster

RTSI_Forelasare2014_SylviaLancaster_FotoNikdesignSylvia Lancaster, Foto: Nikdesign

RTSI arrangerar under Subkult-festivalen en föreläsning med Sylvia Lancaster!

Möt och lyssna till Sylvia Lancaster, grundare av The S.O.P.H.I.E Lancaster Foundation. Efter att Sylvia förlorade sin dotter Sophie, som blev misshandlad till döds på grund av hennes subkulturella stil, så startade Sylvia The S.O.P.H.I.E Lancaster Foundation. Sylvia har sedan dess kämpat för en förändring i samhällets syn på diskriminering och hatbrott. Arbetet har kommit ganska långt i Storbritannien men det är en lång väg kvar.

Sylvia gästar nu Subkult-festivalen i Trollhättan 12-13 augusti och i samband med det presenterar RTSI en föreläsning med Sylvia. Hennes föreläsning är mycket känslosam, stark och väcker frågor och tankar. Efter föreläsningen finns möjlighet att prata med Sylvia och RTSIs representanter på plats.

Tid: Lördag 13 augusti kl 14.00
Längd: c:a 1 timme
Plats: Arena Älvhögsborg, konferenslokal ”Inspiration”
Fri entré. Begränsat antal platser (önskas föranmäla för att garanteras plats, maila oss genom kontaktformuläret på vår hemsida).

OBS! Var vänlig kom i tid till föreläsningen då vi vill minimera spring när det är ett sådant känsligt ämne som kommer tas upp.
Föreläsningen är på Engelska.

Föreläsningen arrangeras av RTSI – Rätten Till Sin Identitet, Kulturens, KF Kretsen och SUB – Riksförbundet för Subkultur med stöd från Arvsfonden.

Läs mer om föreläsningen och RTSI på Subkult-festivalen här:
https://rtsi.se/2016-08-1213-subkultfestivalen/