Föreläsare till RTSI Kick-off 2014

Nu släpper vi de första föreläsarna till vår kick-off!

Sylvia Lancaster – grundare av The S.O.P.H.I.E Lancaster RTSI_Forelasare2014_SylviaLancaster_FotoNikdesignFoundation. Efter att Sylvia förlorade sin dotter Sophie, i vad som borde klassats som ett hatbrott, när Sophie blev sparkad till döds på grund av henens klädstil så startade Sylvia The S.O.P.H.I.E Lancaster Foundation och har sedan dess kämpat för att ändra på lagen om vad som klassas som hatbrott. Vi är oerhört glada att hon kommer och berättar om sina erfarenheter.

Mirre Sennehed – författare bakom den kommande bokenRTSI_Forelasare2014_MirreSennehed ”Pojken med stjärnorna” som kommer handla om Pelle Nordkvist som blev misshandlad och knivhuggen till döds på grund av hans utseende. Mirre berättar om händelsen, tar upp och diskuterar de delar som hon anser krävs för att motverka att någon mer faller offer för det hat och våld som Pelle utsattes för.

Johann Strauss – känd som frontfigur i Morlocks ocRTSI_Forelasare2014_JohannStrauss_FotoAmbjörnThorhardh även från sitt soloprojekt Strauss Ex Machina, varav det sistnämnda bandet kommer uppträda i staden samma helg. Johann är en oerhört karismatiskt artist som kommer hålla i en inspirerande föreläsning om hur ungdomarna kan jobba med den kreativa processen att skriva ner sina berättelser.

Lina Reichwaldt – har varit festivalgeneral för alternativ-festivaRTSI_Forelasare2014_LinaReichwaldt_FotoNikdesignlen ”Sunset Park” i fem år. Lina kommer att leda en workshop som handlar om hur tillvaron i en subkultur liknar och skiljer sig från en mainstreamtillvaro. Workshopen utgår ifrån ett normkritiskt perspektiv och Lina driver starkt tesen att personlig stil är något som en själv och endast en själv har rätt att bestämma.