2017-06-17 Stockholm

Rätten Till Sin Identitet presenterar:
”Make A Noise Stockholm!

Datum: 17 juni 2017
Tid: 19.00-02.00 (kom i tid)
Plats: Kägelbanan, Södra Teatern (Slussen), Stockholm
Biljetter:
Förköp: 190 kr + serviceavgift
I dörren: 250 kr
(ev garderobsavg tillkommer)
Förköp: Tickster
Ålder: 18 år och uppåt.
Event: www.facebook.com/events/1924379997797095/
Arr: Scarecrow Music Group, mfl.

Allt överskott från kvällens intäkter går oavkortat till The Sophie Lancaster Foundation.

 

ARTISTER

Carach Angren (NL)
När kallsvetten sakta rinner nedför din rygg, gåshuden kryper över ditt skinn och rädslan sakta kväver din andning, då har du nått till skräckens rike. Och i denna mörka domän härskar nu Carach Angren genom sin fjärde platta: ”This Is No Fairytale”.

Skräckmästarna från Holland har slipat på sin låtskrivarkonst med skärpa och precision där majestätisk orkestral galenskap vävs samman med isande black metal och formar berättelser som kommer hemsöka dig.

De har turnérat världen runt och gör nu ett framträdanden för RTSI. Följ med när Carach Angren släpper ut sina inre demoner i Stockholm!


Frantic Amber
Frantic Amber är ett melodiskt dödsmetallband med medlemmar från fyra olika länder (Sverige, Danmark, Japan och Colombia). Deras ljud är en intensiv blandning av tunga riff och svävande melodier kombinerat med aggressiv growlsång. Deras liveshow är en explosiv virvelvind av energi med flygande hår, en stark scennärvaro och unik karisma.

Bandet har gjort många gig och turnéer runtom i Norden, Central- och Östeuropa, samt Ryssland. De har varit på turné med band som Six Feet Under, Entombed A.D. och har nu precis återvänt från sin egen headlineturné “Burning Insight Tour”.

I april 2017 släppte bandet en nyrelease av ”Burning Insight”, både som vinyl och CD, där även senaste videon och singeln “Gráinne Mhaol” finns att finna. Nu är Frantic Amber redo för att inta scenen på Kägelbanan och stödja RTSI i kampanjen.


Grift
Med starka band till framförallt svenska poeter och konstnärer vill Grift förmedla en slags vemodig känsla som konstnärer och tänkare genom historien alltid har haft ett starkt behov av att uttrycka. Grifts ambition är också att framkalla den sinnesstämning som somliga människor har starkt behov av; känslor du inte kan uttrycka via andra medier än musik, bilder och i vissa fall även genom ord.


Netherbird

Netherbird bildades 2004 och har sedan dess varit en gränsgångare som vävt in black, death och heavy metal i sin musik. Bandet har sina rötter i den Skandinaviska metalscenen och det visar sig ganska tydligt i ljudbilden där det går att hitta en hel del släktskap med de band som etablerade den skandinaviska undergroundscenen. Netherbird väver dock alltid in egna och lite udda element i sin musik.

Netherbird har alltid tagit de uddas sida och har stolt stöttat sina fans och supportrar över hela världen när de velat göra sina egna videos och lokala support-sidor osv. Bandet har dessutom turnerat flitigt genom Europa under 2010-2014 med flera turnéer i Ryssland, central- och Östeuropa. 2014 valde dock bandet att efter sitt tioårsjubileum att stiga tillbaka in i skuggorna. Det var inte alls säkert att de skulle återvända. Men det gjorde de.

Efter nästan tre års tystnad återvänder Netherbird med sin starkaste skiva The Grander Voyage, den fjärde i ordningen. Fylld till bredden med deras typiska låtskrivarstil så är den ett styrkebevis och ger prov på ett band som fortsätter att utvecklas med större bredd och variation än någonsin, från det mest spröda och nakna till det hårdaste de någonsin spelat in. Texterna fortsätter att särskilja bandet genom sångaren Nephentes mörka och existentiella reflektioner. Skivan är en resa och du är välkommen att följa med till nya outforskade platser.

Netherbird ställer sig bakom RTSIs syfte och är ett av de flertal band som sluter upp på Kägelbanan den 17 juni och kommer bjuda på en tung konsert.


6th Awakening

Från de mörka hörnen av Umeå kommer 6th Awakening. Med kärna i death / black / doom, har 6th etablerat sig på metalscenen under 15 års tid. Bandets deltagande i Demons of the Opera – ett samarbete med Norrlandsoperans Symfoniorkester – och dess demoniska frontkvinna ger bandet sitt unika signum. Sångerskan Lovisa Havtörne och duon bakom gitarrväggen – Robert Arnlund och Mathias Harnerud – har skrivit låtar tillsammans i över ett decennium.

Bandets framträdanden sträcker sig från den lokala pubscenen till större evenemang både in- och utrikes som Sweden Rock Festival, Metal Fest Open Air Croatia och EXIT Adventure Festival Serbia för att nämna några. Med fullängdsplattan ”Psycho Path” (2012), EP:n ”Järtecknen” (2014) och ett antal demos under åren av olika formationer har 6th slutligen landat i ett hårt, rättframt sound, stolt kulminerande i albumet ”Hamn” som släpptes på Tmina Records 2016.

6th Awakening har också bidragit till RTSIs kampanj med låten ”Hålot”, som handlar om hur uppmärksamhet för den fasad som visas upp och hyllas i rampljuset får personen bakom att känna sig oönskad och osynlig. Nu ställer sig 6th Awakening på scen på Kägelbanan i Stockholm för att leverera ett tungt liveset!


DJ Skinny
Skinny Kangur (från bl.a. The Heard och Deathstars) är en kreativ själ med många strängar på sin lyra. Under RTSIs ”Make A Noice Sthlm!” kommer han som DJ fylla lokalerna med olika former av varm och mörk musik mellan de olika bandens spelningar, då du som besökare även kommer mingla med nya vänner och ta del av konstutställningen till ett soundrack med band som Laibach, Mercyful Fate och Judas Priest.

KONSTNÄRER


Julia Pivén
Julia Pivén är en självlärd bildkonstnär som dras till det makabra, med mörka motiv och surrealistiska porträtt präglade av rå svärta. I sitt konstnärskap använder hon gärna experimentella metoder i sökandet efter estetiskt intressanta uttryck, och har bland annat låtit sin egna hud agera canvas.

Julia, som även är deltagare i projektet RTSI, hittar inspiration i subkulturella stilar och inte minst i musiken. Hennes konst är nu aktuell i samband med nya släppet av skivan The Ghost Collector av Netherbird, där ett av hennes verk pryder omslaget.

Utöver måleri och illustration brinner Julia för kreativa möten och samhällsdeltagande med konsten som verktyg. Julia Pivén kommer att finnas på plats under kvällen, så passa på att träffa konstnären och kolla in några av hennes verk.

www.facebook.com/frokenartwork


Daria Endresen
Daria Endresen är fotograf och digital konstnär, boende i Oslo. Hon hämtar sin inspiration från sina egna mest intima och personliga berättelser. Genom sin observationsförmåga och sin lyhördhet skapar hon surrealistiska drömlandskap, sänkta i en isande atmosfär med stråk av både smärta och mysterium. Hennes konst har varit representerad internationellt i ett stort antal publikationer och konstböcker. Hon har ställt ut sina verk bland annat i Norge, Frankrike, Tyskland, Irland, Turkiet och USA.

www.dariaendresen.com


Nihil (Fr)
Nihil är en fransk konstnär som bor i Norge. Inspirerad av indiska och nordiska heliga texter, medeltida religiös konst, psykedeliska resor och erfarenheter på sjukhus, speglar hans arbete transcendens, identitet och individualitet. Hans bilder är porträtt av helgon och martyrer som förlorade sin mänsklighet för att drunkna i gudomligt lugn. Han använder koderna för religiös konst för att illustrera helighetsprocessen genom, och bortom, lidande och sjukdom.

Tre utställningar har ägnats åt hans arbete i Paris, Berlin och Dublin. Hans konstverk ingår också i den permanenta samlingen av det moderna konstmuseet på Sicilien och har ingått i många konstutställningar i USA och Europa tillsammans med konstnärer som David Lynch, Marilyn Manson, Ernst Fuchs, HR Giger, Alejandro Jodorowsky m.fl. Hans första konstbok [VENTRE] utkom 2016. Hans bilder används ofta som referens eller inspiration för andra: C215, Daria Endresen, Brooke Shaden bara för att nämna några.

www.nihil.fr

Sara FE
Sara FE är en konstnär i Stockholm som målar och tecknar i en mörk, popsurrealistisk stil. Konstverken skapas med varierande medier, bland annat oljefärg, akvarell och färgpennor. Motiven föreställer ofta ensamma ansikten, djur eller träd, i en tom omgivning. Konstnärens motivation är människans relation till naturen, psykisk ohälsa och livets skörhet. Vidare inspireras hon av fauna, folktro, mytologi och drömmar. Med en blandad palett där det söta och vackra möter det mörka och dystra vill hon få betraktaren att stanna upp och fundera över sin egen tolkning.

www.facebook.com/sarafeart/


Axel Torvenius
Axel Torvenius är bosatt i Uppsala och spenderar sina dagar som art director och konceptkonstnär. Förutom att arbeta med spel som ”Wolfenstein the new order”, ”The Darkness” och ”Syndicate” så sysselsätter han sig med att göra skulpturer, albumomslag, bokomslag och att designa t-shirts, pins och patches.

Axel Torvenius har tidigare arbetat för bl.a. Marvel och artister som Sol Invictus, Grendel, SPARK! och Ordo Rosarius Equilibrio. Hans skulpturer är huvudsakligen gnome-liknande figurer som kallas ”Midgets” och ”Oprhans”, men han skapar också masker och torsos. Han har en förkärlek för att testa olika medier såsom oljemålning, lera och digitala illustrationer.

Axel hämtar sin inspiration från naturen, musik och föremål i hans samling av udda tingestar. Han har också en särskild förkärlek för forntida historia, det hedniska och saker som är esoteriska i allmänhet. Nu gästar han RTSI den 17 juni med sin konst.

 

Kvällen presenteras av arvsfondsprojektet Rätten Till Sin Identitet och arrangeras av Scarecrow Music Group i samarbete med Kulturens, KF Kretsen och SUB – Riksförbundet För Subkultur.

Med reservation för ev. ändringar.