2017-06-06 Göteborg

Rätten Till Sin Identitet presenterar:
”Make A Noise Gothenburg!”

Datum: 6 juni 2017
Tid: 19-01 (kom i tid, konserter börjar tidigt)
Plats: Sticky Fingers, Kaserntorget 7, Göteborg
Biljetter: 100 kr
Garderob: 15 kr
Förköp: Biljettforum
Event FB: www.facebook.com/events/134691720408417/

Ålder 18 år och uppåt.
Arr: Monster Mash, mf.l.
Allt överskott från kvällens intäkter går oavkortat till The Sophie Lancaster Foundation.

 

ARTISTER

Covenant
Ett av Sveriges främsta band genom tiderna inom den elektroniska musiken och den alternativa scenen gästar RTSI och Göteborg. Covenant släppte 2016 sitt 9:e studioalbum ”The Blinding Dark” där bandet åter igen förnyar sitt sound och inspirerar omvärlden som de pionjärer de varit sedan starten.

”We live in dark, confusing times and Covenant wrote an album about how that makes us feel. In a world that has stopped making sense, we need to learn how to see in the dark and ”The Blinding Dark” is a triumphant embrace of the strength and resilience of the soul. It’s the dystopian, unforgiving music of the reflective shadows we all carry within us, but often lack the courage to take a good look at. It’s implosive instead of explosive, fuelled by cold fury rather than a roaring fire, as beautiful as a collapsed star.” (Joakim Montelius)


Cryo
Cryo har tagit position på den svenska EBM scenen och gjort sig kända för att vara ett starkt liveband som levererar massor av energi utan döda stunder. Cryo har hunnit lägga flertalet turnér bakom sig och framträtt på många av europas största festivaler för genren, som Amphi Festival, Wave Gothik Treffen etc. De har även gjort flertalet turnér i Ryssland där de har en stor fanskara.

Bandet som består av Martin Rudefelt och Torny Gottberg har sedan starten släppt 3 album, två minialbum och en singel samt en ”best of” för den ryska marknaden. Nu framträder de som del av RTSIs kväll i Göteborg.

www.facebook.com/cryosweden


Ras Bolding (dk)
Ras Bolding är en dansk musiker och subkulturikon som även är klubbarrangör (bl.a. grundare av Klub Golem i Odense), en mångsysslare eller konstnär skulle man kunna säga. Musikaliskt söker sig Ras Bolding i gränslanden mellan synth, goth, punk, electronica och gamla tv-spel och har format ett sound som verkligen är ett signum, precis som hans ofta extravaganta yttre. Live framträder Ras med sina kompanjoner Laerke och Mie som flankar denne excentriske artist.

Ras Bolding har framträtt på allt från kulturfestivaler till obskyra små fester, i en boxningsring och på en buss. Inget är främmande för denne artist som är som hämtad från Taffey Lewis Nightclub i filmen Blade Runner. Ras släppte förra året också låten och videon ”Have A Nice Day” som ett bidrag till RTSIs kampanj, en stark och allvarsam låt med ett viktigt budskap.

Ras Bolding är en upplevelse för öga och öra, missa inte när han gör ett av sina få Sverigebesök i Göteborg 6 juni!


Asperger Synthdrome
Asperger Synthdrome är Adora BatBrats synthband med influenser från 80-talet och med attityd och en rejäl dos självironi. Bandet har som de beskriver: ”Lättsamt blippig musik och texter som handlar om krig eller att man inte är som andra. Kort sagt: det gamla vanliga.” Medlemmarna live varierar och nuvarande livemedlemmen är Victoria Lovelace, som även var med när de nyligen uppträdde på Club Bar Sinister i Hollywood, en drömscen för många synthband.

Men det finns också en mer allvarlig sida av Asperger Synthdrome som exempelvis det bidrag de gjorde till RTSIs kampanj mot diskriminering av subkulturer. Låten ”You Can’t Be Me” belyser utanförskapets olika sidor och kan på ytan tyckas vara provokativ och enkel men har ett djup och budskap som kräver att lyssnaren reflekterar. Precis så ska Asperger Synthdrome konsumeras, då bandet på ytan kan tyckas enkelt att förstå, men Adora och hennes följeslagare är betydlig mer komplexa.


Anna Öberg och Härsk
Anna Öberg från Göteborg, har sedan 80-talet varit kompositör och musiker i olika band. Synt – och stråkbaserade bandet ”Ladomir” var länge hennes huvudhemvist. Nu har hon gjort en egen skiva: ”härsknar” inspelad endast med syntar från 70- och 80-talet, en skiva som fått topprecensioner av branschmedia och som hyllats av synthvärldens kritiker. Live flankeras Anna Öberg av bandet Härsk med Adam Olsson på distad baritongitarr och Linnea Mossberg på Simmonstrummor.


DJ Coral
DJ Coral har en gedigen erfarenhet av Göteborgs subkulturella dansgolv. Från 80-talsnostalgi till det svartaste och svåraste, Coral har levererat dansanta beats sedan 2010.

Kvällen presenteras av arvsfondsprojektet Rätten Till Sin Identitet och arrangeras av Monster Mash i samarbete med Sticky Fingers, Kulturens, KF Kretsen och SUB – Riksförbundet För Subkultur.

Med reservation för ev. ändringar.