2016-08-12.13 Subkultfestivalen

flyer_rtsi_2016 subkult_800
RTSI besöker Subkult-festivalen i Trollhättan den 12-13 augusti 2016
Under Subkult-festivalen som hålls i Trollhättan den 12-13e augusti 2016 så kommer RTSI vara på plats. Under helgen kommer vi ha ett tält i festivalområdet och även en föreläsning med Sylvia Lancaster på Arena Älvhögsborg.


RTSI PÅ SUBKULT

I något som kommer kallas RTSI-området, så finns vi på plats med information och material om projektets verksamhet. Träffa projektledning, deltagare och engagerade som arbetar mot diskrimineringen av subkulturerna. Se musikvideor med artister som Ninedee, Aurelio Voltaire och 6th Awakening.

Hedersgäst: Sylvia Lancaster (grundare av The Sophie Lancaster Foundation)
Möt Sylvia Lancaster som är en av världens främsta pionjärer i arbetet mot diskriminering av subkulturer. Hon verkar för en förändring av hatbrottslagstiftning och för att motverka fördomar, hatbrott och diskriminering i Storbritannien och världen.

Plats: Subkults festivalområde
Tid: Fredag/Lördag 12-13 Augusti 2016
Entrébiljett till festivalen krävs – EVENTET HAR NU VARIT!

Arrangeras av  RTSI, Kulturens, KF Kretsen och SUB – Riksförbundet för Subkultur med stöd av Arvsfonden.

FÖRELÄSNING MED SYLVIA LANCASTER
Möt och lyssna till Sylvia Lancaster, grundare av The S.O.P.H.I.E Lancaster Foundation. Efter att Sylvia förlorade sin dotter Sophie som blev misshandlad till döds på grund av hennes subkulturella stil, så startade Sylvia The S.O.P.H.I.E Lancaster Foundation. Sylvia har sedan dess kämpat för en förändring i samhällets syn på diskriminering och hatbrott. Arbetet har kommit ganska långt i Storbritannien men det är en lång väg kvar.

I samband med Subkult-festivalen presenterar RTSI en föreläsning med Sylvia. Hennes föreläsning är mycket känslosam, stark och väcker frågor och tankar. Efter föreläsningen finns möjlighet att prata med Sylvia och RTSIs representanter på plats.

Riktar sig till: alla intresserade, i synnerhet beslutsfattare och politiker, ungdoms- och kulturarbetare, myndighetspersoner
Tid: Lördag 13 augusti 2016 kl 14.00
Längd: c:a 1 timme
Plats: Arena Älvhögsborg, konferenslokal ”Inspiration”
Fri entré. Begränsat antal platser (önskas föranmäla för att garanteras plats, maila oss genom kontaktformuläret på vår hemsida).

OBS! Var vänlig kom i tid till föreläsningen då vi vill minimera spring när det är ett sådant känsligt ämne som kommer tas upp.
Föreläsningen är på Engelska.

Arrangeras av RTSI, Kulturens, KF Kretsen och SUB – Riksförbundet för Subkultur med stöd från Arvsfonden.

RTSI_Forelasare2014_SylviaLancaster_FotoNikdesignSylvia Lancaster, Foto: Nikdesign

Affisch_RTSI_subkult_A4_800
Ladda ner affischen som PDF för utskrift, tryck här: Ladda ner