Skip to content

2017-04-14 Malmö

Rätten Till Sin Identitet presenterar:
Make A Noise Malmö!

SYNTH OCH GOTH-AFTON på Babel, Malmö.

Datum: 14 April 2017
Tid: Prel. kl 19:00 – 03:00
Plats: Babel Malmö, Spångatan 38, 211 53 Malmö, Sweden
Biljetter: 100 kr. Förköp: www.babelmalmo.se.
Ålder 18 år och uppåt.
Allt överskott från kvällens intäkter går oavkortat till The Sophie Lancaster Foundation.

Fler artister och mer information släpps inom kort.

ARTISTER


Aurelio Voltaire (US)
Många är de som har lyssnat till någon av de låtar som Aurelio Voltaire gett ut på något av de 11 album som släppts sedan 90-talet, alster som gått varma på de flesta goth-klubbar och dansgolv.
För fans av goth, steampunk och dark cabaret är Voltaire ett välbekand namn. Många har hört också låtar som ”Brains!” och ”Land of the Dead” från Cartoon Networks ”The Grim Adventures of Billy And Mandy”.Förutom sitt artisteri och låtskrivande arbetar han med att göra animationer, leksaker och serier.

I låtarna blandas makabra ämnen hejvilt med tungvrickande texter och täta referenser tilL Star Trek och Star Wars, men under döljs också ett allvar, exempelvis som i hans bidrag till RTSIs kampanj där låten ”Innocent” behandlar ämnet om mobbning och utanförskap.

Live bjuder Voltaire på en hitparad ofta uppblandat med anekdoter med glimten i ögat och en och annan lek där publiken bjuds att delta.

Vi är oerhört glada att kunna presentera artisten, konstnären och mångsysslaren Aurelio Voltaire till kvällens line-up i Malmö! Detta är ett av få Sverige-framträdanden han någonsin gjort, kommer att bli en kväll att minnas.


Spark!
Vi gästas under denna kväll av inga mindre än Spark! De släppte sitt första album redan 2007 och har till dags dato släppt hela 5 plattor. Med en kombination Ziessow’s maskinpark och sång som andas skolad Rock Roll & vanvett plus en balans mellan humor och djupt allvar har Spark! blivit en populär aktör på den svenska elektroniska scenen. Live är Spark! en rutinerad energisk duo som turnerat flitigt inte bara i Sverige utan även utomlands. En EBM-osande karatespark på svenska!


Dark Side Cowboys

Ett av Sveriges främsta namn inom goth-genren är utan tvekan Dark Side Cowboys. Med över 10 studioalbum och 20 år som band har de gjort sig kända för sin musik, som utforskar utmarkerna av den alternativa prärien, men även för sina teatraliska framträdanden. Nu är de dessutom aktuella med singlarna ”One Moment In Time” och ”Silent War” från kommande albumet, det första med nytt material på en längre tid.

Dark Side Cowboys låter meddela att de även kommer att bidra till RTSIs kampanj med en nyskriven låt från kommande albumet som de dedikerat till arbetet som SLF och RTSI gör. DSC gör ett för våren exklusivt framträdande på Babel under denna kväll, det första i södra Sverige på flera år.


Machinista
Mörk elektronisk pop är vad som levereras från bandet Machinista, som funnits sedan 2012 men har redan hunnit leverera såväl två album som spelningar på anrika Wave Gotik Treffen. De medverkar nu i RTSIs kampanj och arrangemang.

FLER ARTISTER TILLKOMMER INOM KORT…

Kvällen presenteras av arvsfondsprojektet Rätten Till Sin Identitet tillsammans med Neostalgia i samarbete med Nangijala Records, Babel Malmö, Kulturens, KF Kretsen och SUB – Riksförbundet För Subkultur.

Med reservation för ändringar.

Primary Sidebar