Skip to content

2017-06-06 Göteborg

Rätten Till Sin Identitet presenterar:
”Make A Noise Gothenburg!”

Datum: 6 juni 2017
Tid: 19-01 (kom i tid, konserter börjar tidigt)
Plats: Sticky Fingers, Kaserntorget 7, Göteborg
Biljetter: 100 kr
Garderob: 15 kr
Förköp: mer information kommer
Ålder 18 år och uppåt.
Allt överskott från kvällens intäkter går oavkortat till The Sophie Lancaster Foundation.

Fler artister och medverkande tillkommer.

ARTISTER

Ras Bolding (dk)
Ras Bolding är en dansk musiker och subkulturikon som även är klubbarrangör (bl.a. grundare av Klub Golem i Odense), en mångsysslare eller konstnär skulle man kunna säga. Musikaliskt söker sig Ras Bolding i gränslanden mellan synth, goth, punk, electronica och gamla tv-spel och har format ett sound som verkligen är ett signum, precis som hans ofta extravaganta yttre. Live framträder Ras med sina kompanjoner Laerke och Mie som flankar denne excentriske artist.

Ras Bolding har framträtt på allt från kulturfestivaler till obskyra små fester, i en boxningsring och på en buss. Inget är främmande för denne artist som är som hämtad från Taffey Lewis Nightclub i filmen Blade Runner. Ras släppte förra året också låten och videon ”Have A Nice Day” som ett bidrag till RTSIs kampanj, en stark och allvarsam låt med ett viktigt budskap.

Ras Bolding är en upplevelse för öga och öra, missa inte när han gör ett av sina få Sverigebesök i Göteborg 6 juni!


Asperger Synthdrome
Asperger Synthdrome är Adora BatBrats synthband med influenser från 80-talet och med attityd och en rejäl dos självironi. Bandet har som de beskriver: ”Lättsamt blippig musik och texter som handlar om krig eller att man inte är som andra. Kort sagt: det gamla vanliga.” Medlemmarna live varierar och nuvarande livemedlemmen är Victoria Lovelace, som även var med när de nyligen uppträdde på Club Bar Sinister i Hollywood, en drömscen för många synthband.

Men det finns också en mer allvarlig sida av Asperger Synthdrome som exempelvis det bidrag de gjorde till RTSIs kampanj mot diskriminering av subkulturer. Låten ”You Can’t Be Me” belyser utanförskapets olika sidor och kan på ytan tyckas vara provokativ och enkel men har ett djup och budskap som kräver att lyssnaren reflekterar. Precis så ska Asperger Synthdrome konsumeras, då bandet på ytan kan tyckas enkelt att förstå, men Adora och hennes följeslagare är betydlig mer komplexa.


Anna Öberg och Härsk
Anna Öberg från Göteborg, har sedan 80-talet varit kompositör och musiker i olika band. Synt – och stråkbaserade bandet ”Ladomir” var länge hennes huvudhemvist. Nu har hon gjort en egen skiva: ”härsknar” inspelad endast med syntar från 70- och 80-talet, en skiva som fått topprecensioner av branschmedia och som hyllats av synthvärldens kritiker. Live flankeras Anna Öberg av bandet Härsk med Adam Olsson på distad baritongitarr och Linnea Mossberg på Simmonstrummor.


DJ Coral
DJ Coral har en gedigen erfarenhet av Göteborgs subkulturella dansgolv. Från 80-talsnostalgi till det svartaste och svåraste, Coral har levererat dansanta beats sedan 2010.

FLER ARTISTER OCH MEDVERKANDE TILLKOMMER

Kvällen presenteras av arvsfondsprojektet Rätten Till Sin Identitet och arrangeras av Monster Mash i samarbete med Sticky Fingers, Kulturens, KF Kretsen och SUB – Riksförbundet För Subkultur.

Med reservation för ev. ändringar.

Primary Sidebar