Kickoff: RTSI – En kunskapsfråga?

RTSI – Rätten Till Subkulturell Identitet – bjuder in till stor kickoff den 27-29 april 2018 för det nya projektet som heter ”RTSI – En kunskapsfråga?”. Vi samlas i Umeå för en helg full av spännande programpunkter, en helg med mycket allvar men också aktiviteter, underhållning och gemenskap.

Vi gästas denna helg under vår Kickoff bland annat av inga mindre än The Sophie Lancaster Foundation och Wayne Hussey, frontfiguren från världsberömda gothbandet The Mission! Läs mer nedan.

 

Vi bjuder in deltagare till kickoffen och för er kommer projektet att stå för er resa, mat och boende, samt att ni som är godkända som deltagare i projektet får fri entré även till kvällshändelserna på Uma Obscura-festivalen samma helg!

RTSI har även ett program med artister som kommer delta under festivalen, bland andra Wayne Hussey, Spark! och Anna Öberg & Härsk.

I programmet för kickoffen kommer ni bland annat att få vara med i en workshop med The Sophie Lancaster Foundation, möta Wayne Hussey och flera andra aktörer i ett panelsamtal och ni kommer få träffa andra deltagare och lära er mer om RTSI.

Läs mer om hur du blir deltagare i projektet här (som godkänd deltagare får du veta mer om hur du anmäler dig till kickoffen): Mellan 13-25 Intresseanmälan 13-25, över 26 och har en funktionsvariation Intresseanmälan över 26

Allmänt om projektet
Projektet kommer att under 2017-2020 arbeta för att samla kunskap kring situationen för subkulturer i samhället och den diskriminering som många subkulturella utsätts för. Vi ska under projektet skapa en stor kunskapsbas där vi samlar in material och information för att sedan presentera det till omvärlden.

Vår vision är att samhället ska få ökad kunskap om situationen. Vi kommer också i projektet att arbeta med att ta fram material för att nå ut till unga i skolor. Vi är redan många som kämpar för en förändring och nu vill vi bli fler!