Skip to content

Konferens 2015

RTSI Konferens 2015
Projektet ”Rätten Till Sin Identitet” håller i en konferens årligen för deltagarna i projektet. Konferensen 2015 är den andra av tre och kommer hållas den 16-18 oktober i Umeå. RTSI konferenserna utgör ett tillfälle för deltagarna i projektet att under en helg få mötas, umgås och utveckla sina kunskaper och kreativitet. Under denna konferens är det kreatörsprocessen som är i fokus.

 

FÖRELÄSARE UNDER RTSI KONFERENS 2015

Eddie Wheeler – föddes 1982 med den extremt svåra och ovanliga sjukdomen Osteogenenis Imperfecta, som gör skelett och muskler extremt sköra och bräckliga. Under de första åren av sitt liv växte han upp på sjukhus och var av läkare utdömd till ett liv på sjukhus och vårdinstanser. Dock blev inte fallet så.

Trots över 100 frakturer, oräkneliga sprickor och trots sin rullstol driver Eddie idag ett eget företag. Han har på egen hand och tillsammans med sitt rockband turnerat över hela världen i bl.a. USA, England, Australien, Nya Zeeland och Tyskland. Med över 200 spelningar i bagaget och över 50 föredrag är Eddie en erfaren musiker och talare som har en spännande och extremt inspirerande livshistoria och om att livet inte är mer än det man gör det till.

Eddies föredrag handlar om att inte ge upp, att ge sig själv en chans. Tysta sin inre kritiker och om att bryta och våga släppa fördomar och invanda mönster. Att våga utmana sig själv. Eddie varvar gärna sina föreläsningar med musikaliska inslag då han själv spelar och sjunger självskrivna låtar.

 

Föreläsare2015_JanneWidmarkJanne Widmark – Manusförfattare, regissör och storyboardartist. Grundade för 20 år sedan Västerbottens Amatörfilm Festival och har sedan dess studerat manus på Dramatiska Institutet, jobbat på långfilmer som Ett Öga Rött och Strandvaskaren, kungkortfilmer som Kung Konrad och Kung Fury, skrivit skräckpjäs och varit filmkonsulent.

Primary Sidebar