Skip to content

Deltagarträff 2, 2016

RTSI Deltagarträff 2, 2016
Projektet ”Rätten Till Sin Identitet” höll i en Deltagarträff 2, den 21 maj 2016, som är en mindre version av den årliga Konferensen.

 

FÖRELÄSARE UNDER RTSI KONFERENS 2015
Eddie Wheeler – föddes 1982 med den extremt svåra och ovanliga sjukdomen Osteogenenis Imperfecta, som gör skelett och muskler extremt sköra och bräckliga. Under de första åren av sitt liv växte han upp på sjukhus och var av läkare utdömd till ett liv på sjukhus och vårdinstanser. Dock blev inte fallet så.

Trots över 100 frakturer, oräkneliga sprickor och trots sin rullstol driver Eddie idag ett eget företag. Han har på egen hand och tillsammans med sitt rockband turnerat över hela världen i bl.a. USA, England, Australien, Nya Zeeland och Tyskland. Med över 200 spelningar i bagaget och över 50 föredrag är Eddie en erfaren musiker och talare som har en spännande och extremt inspirerande livshistoria och om att livet inte är mer än det man gör det till.

Eddies föredrag handlar om att inte ge upp, att ge sig själv en chans. Tysta sin inre kritiker och om att bryta och våga släppa fördomar och invanda mönster. Att våga utmana sig själv. Eddie varvar gärna sina föreläsningar med musikaliska inslag då han själv spelar och sjunger självskrivna låtar.

PPetraSharaStooretra Shara Stoor
Konstnärinna, kulturentreprenör och kreatör. Ni kanske känner mött henne i någon av hennes roller, besökt ett arrangemang där hon varit delaktig eller sett och inspirerats av hennes konst. Petra Shara Stoor är en av personerna bakom arrangemanget Midvinterglöd som varje år lockat hundratals att vallfärda till lilla Jättendal i Nordanstigs kommun för att ta del av ett alternativ luciafirande.

Petra är konstnären och nått stor framgång med sin skelettkonst men även mött fördomar i sitt arbete. Hon är mångsysslaren som utbildar i makeup, arbetar med attribut och kostymdesign. Petra är också aktiv i föreningen Alternativkretsen Hälsingland och i Riksförbundet för Subkultur. Hon kommer till RTSI för att berätta om sin resa som konstnär, kreatör och mångsysslare.

Primary Sidebar